Tarih: 26.04.2024 15:26

Adıyaman’da 36 bin konut ihalesi yapılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Adıyaman'da seçimden önce 3-4 ay öncesinden rezerv alanların tamamının ihalesi yapıldığını yıl sonuna kadar toplamda 36 bin konut ihalesi yapılacağını ve 20 bin konutun yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyleyerek Malatya’nın geride olduğunu belirtti.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Adıyaman örneği üzerinden Malatya’daki projelerin ne durumda olduğunu açıkladı.

Malatya’nın projelerde geride kaldığını belirten Karademir,

“Malatya'da şu an yerinde dönüşümlerle ilgili, rezerv alanlarla ilgili ve imar noktasında belediye başkanlarımızın hızlı bir şekilde adım atmasını bekliyoruz. Çünkü bugün Adıyaman'da seçimden önce 3-4 ay öncesinden rezerv alanların tamamının ihalesi yapılmış tamamı da bugün itibari ile de devam etmektedir. Yine aynı şekilde Adıyaman'dan örnek verecek olursak yerinde dönüşümler yine 3-4 ay öncesinden başladı, şu an yerinde dönüşüm projeleri devam etmektedir. Oradaki vatandaşlar yerinde dönüşümden faydalanıp inşaatlarını tamamlama noktasına gelmiş bulunmaktadır. Aynı şekilde TOKİ bugün Adıyaman'da yıl sonuna kadar toplamda 36 bin konut ihalesi yapacağı ve 20 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edeceklerdir. Ama biz Malatya olarak şu an çok gerideyiz. Yerinde dönüşümler ile ilgili başlayan hiçbir projemiz yok. Yine aynı şekilde rezerv alanlarımızın hiçbirinin ihalesi yapılmamıştır. Yine aynı şekilde TOKİ tarafından yapılan konut sayısı da şu an hali hazırda toplamda 10 bin konut ihalesi yapılmıştır. Ve bunun sadece 6 bini teslim edilmiştir. Malatya için toplamda 65 bin TOKİ konutunun yapılacağı belirtilmiştir. Ama biz Malatya olarak şu an çok gerideyiz. Bu da Malatya'nın en büyük sorunudur” açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —