Tarih: 26.04.2024 16:56

Sevgi Seli Projesiyle Kubilay Ortaokulu'ndan Özel Eğitime Destek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye-Ürdün işbirliğiyle gerçekleştirilen Sevgi Seli projesi etkinlikleri, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin sosyalleşmesini, iletişim becerilerinin geliştirilmesini ve teknolojiyi kullanmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

Bu amaçlar doğrultusunda Kubilay Ortaokulu, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin akranlarıyla iletişim becerilerinin güçlendirilmesine ve toplumun bir parçası olmalarına destek vermektedir.

 

Projenin amacı, "İyilikle dolu gelecek, sevgi tohumlarıyla yeşerecek" anlayışıyla oluşturuldu. Projede özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler hakkında farkındalık oluşturulması, projelere katılımlarının sağlanması ve öğrencilerin eğitim sürecine dahil edilerek örgün eğitimdeki diğer öğrencilerle kaynaşması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Projede evrensel dil olan "Sevgi" dilinden hareket edilerek, öğrencilere vatan sevgisi, doğa sevgisi, ibadet sevgisi, hayvan sevgisi gibi alanlarda faaliyetler düzenleniyor ve öğretmenler öğrencilere rehberlik ediyor. Projeye katılım tamamen gönüllülük esasına dayalı olup, öğretim yöntemi teknikleri kullanılarak farkındalık oluşturulmaktadır. Ayrıca projede öğrenci ve öğretmenlerin teknoloji kullanımı, Web 2.0 araçlarının yaygınlaştırılması, etkileşim ve iletişim ortamlarının kullanılması özellikle önemsenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —