..!?                                                                                                                      . “İslam selamdır; Selam(insanların sahiplendikleri)tüm maddi ve manevi varlığı hiçbir karşılık beklemeden(Allah rızası için)tüm mahlukatla paylaşmaktır..                      Din(İSLAM) İnsanlara (her iki dünyanın nimet ve  saadetini) vaat etse de,geçici dünya siyasetine alet edilmek üzere kültürel(SİYASAL VE SOSYAL)norm,şekil desenlerle buluşturulup harmanlanıp ”SİYASAL İSLAM’A” dönüştürüldüğünde; Asıl İLAHİ/EVRENSEL Mesajının asli(Maddi/Manevi)ikliminden koparak sadece DÜNYANIN(Maddi)iklimine hizmet eden sanal,sahte “FAYDASIZ  VE YARARSIZ  BİR ÜTOPYA” haline gelir!” 

GÖLGELER(Şiir)

Yıllar yılı koşuştuk “gölgelerin peşinden”;

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

Fark edip-uyanmadık fani dünya düşünden;

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

 

Bazen taşıp-savrulduk, çakıldık girdaplara,

Çırpındıkça bedenden -sığamadık kaplara,

Bazen “bir ekmek için” ezildik matkaplara,

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

 

HAKK YOLU’NDAN saparak-kapıldık hayallere,

Harap ettik dimağı-düşürdük ham hallere,

Her şey elden çıkınca, kandık sihr ve fallara,

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

 

Yanılıp-yanıltarak-doğruyu yalan ettik,

Sırtımıza vurarak-mal, mülkü palan ettik,

“İNSANLIK PAZARI’NDA” bedeni talan ettik,

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

 

“ÖMÜR SERMAYESİ’Nİ- GÖLGELERE” yatırdık,

Bıraktık varislere-bir defada sattırdık,

Gölgelerle hüsranı- onlara da tattırdık,

Meğer her şey bir serap,meğer her şey yalanmış..

(İHB/2009-Adıyaman)

 

SONUCUN SEBEBİ NE??                                                                                                İNSANLAR, nedense genellikle “OLGU VE OLAYLARI” oluşturan asıl “SEBEPLERİNDEN” daha çok “OLAY VE OLGULARIN” sonuçlarıyla yanı-Onların;;Toplumsal etkileşim biçimiyle uğraşır ve asla bir çözüme ulaşamayacaklarını da bile-bile üzerinde günlerce kafa yorarlar..

“Halbuki her toplumsal olgu ve olayın kökü dündedir.ki sebebini de elbette dünün kaskatı puslu-gizemli karanlık kulvarında aramak gerekir..

 

Bu manada!

“Elbette yüce “İSLAM DİNİ” de, “İNSANLARA” vaat ettiği “KURTULUŞ REÇETESİİYLE” tek başına-Vazgeçilmez bir “SİYASET” olmalıdır ancak;ONUN günlük sülfü “SU-İ POLİTİKAYA” alet edilmeyecek,payanda yapılmayacak,istismar ve istiskal olmayacak (ÖZEL) bir  önem ve konuma haiz olduğu için,asla tahrif ve tahrip edilmeden-Aynen olduğu gibi hiç değişmeden korunmaya  açık makbul bir “İLAHİ/EVRENSEL-MEDENİ HAK VE HAKİKAT MESAJI” olduğunu da “UNUTMAMAK” gerekir..”

 

Demem o ki!

 

Kendine dön Ey İNSAN!                                                                                           MÜLKÜN sahibi olan Yüce ALLÂH Herkesin Ve Herşeyin RÂBBİDİR,Ki;O Sadece İMÂN edenleri değiI, Şüphesiz ki (İNKÂR)edenleri de-İNSÂNLIĞA Dâvet eder..!

 

O halde..

Üstümüzden gelip/geçen-doğal Fırtınalarla uğraşmanın bir alemi yok Ve çünkü;İnsanımızı da kaskatı sarıp bizar eden-Göreceli bir Toplumsal yozlaşma,bozulma ve kokuşmadan dolayı,Asıl İçimizde devinip duran-sosyal Fırtınaları, belki  “Sebepleriyle” beraber önce doğru okuyup, anlayarak dindirmenin Çözümünü aramalı.!

Eğer Siz..

Fırtınaları hazırlayıp doğuran doğal (meteorolojik)deveran ve dönüşümü bilmez ve ona göre önlem almazsanız, onun yıkım ve tahribatına da “BİZZAT” muhatap Ve müstahak olursunuz.. 

Ve bunu da, “Ne yapalım kaza ve kader!”diye de geçiştiremezsiniz, çünkü kaza ve kader; Hayat yolunda (Akıl ve izanınız kadar) tedbir almayı da gerekli ve şart kılar..

 

Bu nedenle de!

Ülkemizde son yıllarda sıklıkla ve bilhassa da  “Kadın cinayetleriyle “ beraber gündeme gelen toplumsal akıl tutulması ile cinnetin sebebini, Kökü dünde olan dini(İslami) algılama/anlama biçimimizin (iyi niyetle yola çıkmış olsalar bile)kendilerine dini “SİYASAL İSLAM’I” referans alan bazı siyasetçilerimizin(Merhum Necmettin ERBAKAN Ve Arkadaşlarının) eliyle hayata geçirilmeye çalışılan yeni dünya nizamı “Milli Görüş” Ütopyasının;Toplumu yeniden kadim (İslami )ahkamıyla buluşturup kalkındıralım“mutlu ve müreffeh kılalım!” şeklindeki ÜTOPİK tezinin beraberinde getirdiği çelişkiler yumağı ile toplumda yerleştirdiği bu pür şaşkınlık halini  AHLAKİ EROZYONA bağlamak istiyorum.. 

 

Hz. İSÂ'NIN (Ölü)İNSANLARI diriltmesi;İNSANLARIN Ölmüş-BEDENİNİ değil, ONLARIN "AHLÂKSIZLIKTAN" kararan-Bedbin RÜHUNU (İlâhi) HAK/KUR’AN Mesajının  AKIL/İLMİ'YLE Aydınlatarak-GAFLETTEN Uyandırması demektir!

 

Ancak!

Ne gam,ne tedbir,ne İbret,ne işret kar eder mi-İNSAN denen Mahlukata;Yine Hurafelerle baş başa “ İNSANLARI/HAKDİNLE” Aldata-Aldata Ve Aldana-Aldana YOLA revan olundu.. 

Çünkü!

Bu tezi savunanların, başta kendileri bu dediklerine uymadılar ya da uyamadılar ki.bu da toplumun kafasını karıştırdı ve onu ahlaki bir bozulma ve yozlaşmayla baş başa bıraktı..

Ve çünkü..

Bugünden dönüp geriye baktığımızda anlıyoruz ki;

Devletin hiyerarşik yapısı içerisinde eskiden beri var olan “Bal tutan parmağını yalar!” norm ve felsefesi bunların da benimseyip vazgeçemeyecekleri OLMAZSA OLMAZLARI” olmuş.. 

Hani demişler ya; HOCA YELLENİRSE CEMAAT NE YAPSIN..” misali..

 

O halde..

“Hoca, eğer gerçekten Hocaysa; Cemaate söylediğine önce kendisi inanacak ve onu eksiksiz olarak yerine getirecek ve elbet inanmadığı ve uyamayacağı şeyi de asla söylemeyecektir!”

 

O halde düne dönelim; Bakalım dünde neler olmuş ve faturası bugüne nasıl yansımış?

Evet!

-Her birisi, Anadolu'nun dar gelirli, mütedeyyin/muhafazakar ailelerine mensup olup; bazıları büyük kentlerde, bazıları da yurt dışında yüksek öğretimleriyle kariyerlerini tamamlamış, içlerinde çok akıllı ve zeki şahsiyetlerin de bulunduğu bir avuç azimli, ve karalı seçkin insandılar...

- Ülkedeki Siyasal/Sağ iktidarları hiç bir karşılık beklemeden yıllarca destekledikleri halde,bu iktidarlar tarafından, Aileleriyle beraber kendilerinin dışlanıp/ötelendiğini düşünüyorlardı ve bu nedenle de çok kırgın ve hınçlıydılar..

Kendilerine siyasal alan ve norm olarak da, kutsal İslam dininin şart-ı şiarından (İSLAM ŞERİATINI) beslendiğini ön gördükleri "SİYASAL İSLAM'I" model seçtiler ve "Hak geldi batıl zail oldu!," diyerek-Hedef kitlelerine ulaşmak üzere doğru yollara düştüler..

Elbet!

 Bu İnsanların Kendilerine Hedef seçtikleri kitleler belliydi, ki bunlar da öncelikle;

-Toplumun(dindar)fakir ve yoksul kesimi, yani; İşçileri, köylüleri ve esnafları,

-İlahiyat Fakülteleri,

-İmam Hatip Okulları,

-İmamlar ve Müezzinlerle Cami cemaati olarak seçilmişti..

 Ve akabinde, Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN liderliğinde;  Ya Allah/Bismillah! diyerek ilk Siyasal Partilerini (MNP/Milli Nizam Partisi)kurdular..

 Sonra art arda kapatılan ve kapatıldıkça yeniden kurdukları partileri(MSP/RP/FP/SP) birbirini takip etti..

 Partileri her kapatıldığında mağdur oldular,itilip/kakıldılar;ötelenip yok sayıldılar, ama asla ve kata yok olmadılar/olamadılar.. Partileri her kapatıldıkça daha da büyüyerek ve güçlenerek inatla ısrarla yeniden partilerini kurarak yollara düştüler, lakin-bu arada;Onlar da değişip /dönüşmeye başladılar..

ERBAKAN çok akıllı ve zeki bir insandı;Siyasal kavgadan karlı çıkacağını, kendisine karşı haksız söylem ve reflekslerle karşı çıkıldıkça da toplumun muhafazakar katmanları tarafından (MAĞDUR)bir insan olarak benimseneceğini de çok iyi biliyordu..

O da elbet bu yolu benimsedi..

 Ve vuruşa-vuruşa,değişe-değişe, dönüşe-dönüşe; İktidara geldiler;Makamla ve Maddeyle ve de maddenin tılsımlı gücüyle(Para/Pul denilen) görkemli zenginlikle tanışıp, hemhal oldular ve bir de dönüp geriye bakınca, anladılar ki,Mananın büyüsü bozulmuş-Ne ahlak kalmış ne de maneviyat....

Ancak!

 Bugün’den,  bu hareketin başladığı 1970'lı yıllara dönüp baktığımızda,  o yılların saf ve temiz, fakir ancak mazbut ve namuslu insanlarını bugünkü yozlaşmış, bozulmuş ve madde(Mal/Mülk)zebunu torunlarıyla kıyasladığımızda, acaba o insanların sahip oldukları saf ve masumane mana iklimleriyle bu kadar hovardaca bir refleksle oynayıp, onu maddenin siyasal payandası haline getirmeye değer miydi? diye düşünmekten de kendimizi alamıyoruz-Elbet.... 

 Ve acaba!

 Bu hareketin mimarı olan merhum ERBAKAN bugün hayatta olsaydı;Toplumun içine düştüğü bu asla kabul edilemez ahlaki çöküntüye,bu yozlaşmaya, bu bozulma ve çözülmeye ne derdi acaba?? 

 Ben bilmiyorum..

 ERBAKAN da hayatta olmadığına ve olamayacağına göre bunun cevabını da hiç kimse bilmeyecektir..

 Sözün özü şudur ki!

 Kutsalı(Allah'ın dinini) sadece-kendi geçici dünyalarına ile imkan ve ikballerine payanda yapmaya çalışanlar-sadece kendilerini değil; Belki Kendileriyle beraber Yaşadıkları çevreyi de inkar ve iftiraya ile infilak ve imhaya sürüklemiş olurlar..

 Evet..

 Bugünkü toplumsal ahlaki çöküşün sebebi dünde kalan bir sonuçtur, sadece sonuca bakarak değil  ancak-sonucu doğuran-Sebebi sorgulanıp anlaşılmadıkça da;Çözümsüz kalmaya mahkum olacaktır..

Evet  Din,lakin-hangi din ve nasıl bir- din??

Benim dinim belli de; Bir çok insanın hangi ve nasıl bir dine mensup oluğunu doğrusu bilemiyorum..

Ben mi Onlardan ayrıldım,yoksa Onlar mı beni  bu hal-i pür melalimle bana bıraktılar; Ona da varın Siz karar verin artık..

Demem o ki!                                                                                                                                                                Başta,İslam Dini “SELAMDIR” dedik,ki elbet Selam da İNSANLIĞA  hem Aydınlık/ŞUUR  Ve IŞIK hem de Sıcaklık/ATEŞ Ve ISI taşıyan yüce ALLAHIN tükenmez bir NİMET ikramıdır;Bir yüzünde Aydınlatıcı İdrak açıcı/ferahlatıcı bir “NUR” vardır,bir yüzünde Yanıcı/Isıtıcı  ve elbet hem de yakıcı /kahredici bir NAR vardır..

Yani!                                                                                                                                                                                      Tercih SENİN,artık  Hangi yüzünden nasıl tutup/bakarsan;Onu alır Ve nefsinle Hesaplaşırsın elbet..                                                                                                                                                              Sanıyorum!                                                                                                                                                                             Mahir ÜNAL gibi “SİYASAL İSLAMDAN” beslenen-Ucuz/Biatçı “SİYASAETÇİLERİN” eylem de,kökü “Dünde  yarım kalmış olan”  muğlak/müphem bu onulmaz  med/cezir  “HESAPLAŞMANIN”  asla yadırganmayacak  “DÜŞMANCA” bir tefekkür ve tezahür biçimi olsa gerek..                                                                                                                                                                 Hülasa!                                                                                                                                                                        Mesele “Mahir ÜNAL” gibi Kapıkulu sözcüler değil elbet, zira böyle düşük profilli adamlar sadece EMRİNE/Amade olduklarının-HAMASETİNİ-Ancak; Masum SÖZLERLE  kılıflayıp sunabilirler, ki eğer  işlerini istendiği gibi doğru süsleyip-BİAT Ettiklerini  de Veciz icazlarla pohpohlayıp yüceltmezlerse bir kenara atılıp-hiç yokmuşlar gibi-Unutuluverirler..

Asıl Mesele!                                                                                                                                                           ÜLKEMİZİN, böyle adamlarla-Kendi İKBALLERİ için Onları sahaya süren-Akılsız,izansız,İlimsiz,irfansız Ve Vicdansız iki yüzlü “SİYASETÇİLERİN” elinden nasıl bir açmaza doğru sürüklendiğini-TOPLUMUN;  Kör/Sağır-Küt bir anlayışla bakıp görememesi, okuyup anlayamaması,İNSANIMIZIN da bunu merak ederek asla duyarlık göstermemesi ve  İrdeleyip  sorgulayamaması olmalı elbet..

SON/SÖZ;                                                                                                                                                                        Yani!                                                                                                                                                                                        DÜN, Merhum “MENDERESİN DP’Sİ-DEMİRELİN AP’Sİ-ÖZALIN ANAP’I-ERBAKANIN RP’Sİ” her ki ne yaptıysa-ÜLKEMİZ’İ nasıl bir anlamsız “SİYASAL” anlayışla birbirini  Ayrıştırıp-Öteleyen Uzlaşmaz  “SOSYAL” katmalara  bölüp parçaladıysa; BUGÜN de aynı işi her gün biraz daha artan yoğun Ve katı şekilde Meşum “ERDOĞANIN AKPATİSİ-BAHÇELİNİN MHP’Sİ-AKŞENERİN İYİP’Sİ-ÖZELİN-CHP’Sİ Ve de Sahibi/Hamisi Meçhul“PKK’NIN HADEPİ-DEM’İ Sİ Ve HEMDEMİSİ” büyük bir azim ve kararlıkla yapıyor,hem de aziz “MİLLET’E” rağmen-Elbet PERVASIZCA..

Çünkü!                                                                                                                                                                               Benim aziz “MİLLETİMİN” kadim “AKLI VE VİCDANI” hunharca karartılıp-KATLEDİLEREK yok edildi, yani; Ya “DERDEST” edip-susturuldu, ya da “SERMEST” edilip-şok edildi,ki-HESABI ALLAH’A KALDI.!

Selam Ve Sevgiyle..

 


15.02.2024 16:12:00

SİYASAL İSLAM'IN SEBEP VE SONUÇLARI.. 

(Ülkemizde Dün Ve Bugün Siyasal İslam Ütopyası) 

Hadise cesur dansıyla adından söz ettirdi!

Gazze'de can kaybı 35 bin 386'ya yükseldi

Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi

Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi

Silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Fico’nun hayati tehlikesi bulunuyor

Slovakya Başbakanı Fico, suikaste uğradı

Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi

Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 149'a yükseldi

21 yıl önceki hali ortaya çıktı...

71 yaşındaki Bülent Ersoy vasiyetini açıkladı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16